Скринька Пандори від Залужного

Закон, який пропонує Залужний, за словами експертів та журналістів, має багато небезпек. Його вже називають скринькою Пандори. 

Закон, наче не дає вибору, та залишається дуже довго копирсатися в одній ситуації. За нею, як прикро не було, стоїть ціле людське життя. Насправді у багатьох випадках потрібна дуже грунтовна доказова база. З відео та іншими матеріалами. Наскільки вона буде достатньою для тяжкого покарання, поки невідомо.  

Мова йде про закон про посилення відповідальності за воєнні злочини. Саме так на думку Залужного вдасться побудувати правильну дисципліну.

Позиція журналістів та громадських діячів також зрозуміла. Для прикладу, багато питань виникло до роботи Херсонської територіальної оборони. Важливо розуміти, наскільки складна ситуація була в регіоні під час війни. Багато командирів назначив сам Залужний, який відтепер до них відноситься безапеляційно. 

Журналісти вважають, що подібними законами в таких умовах, уряд тільки спонукає спільноту більше говорити правду. Головним питанням залишається, чи буде довіра після цієї правди. Саме на головнокомандувачі лежить основна відповідальність, а потім уже на підлеглих.