Для зміцнення здоров’я людям похилого віку бажано з’їдати 7 яєць на тиждень

Сучасні вчені доводять, що яйця можна вживати в будь-якому віці. Цей продукт не шкодить здоров’ю літніх людей, а сприяє стимулюванню правильної роботи всіх органів.

Деякі вважають, що яйця здатні збільшувати рівень холестерину в крові, що буде призводити до проблем у роботі серцево-судинної системи. Проте, результати досліджень демонструють, що цей продукт, навпаки, вкрай корисний для організму людини у будь-якого віці.

Яйця у повсякденному раціоні підтримують нормальний рівень фізичної активності, допомагають дорослим зберігати силу в м’язах і їх стабільне функціонування.

Якщо з’їсти одне яйце середнього розміру, то організм отримає 77 калорій, 0,6 г вуглеводів, 5,3 г жирів, 6,3 г білків, 212 мг холестерину. Крім цього, в складі яйця присутній вітамін А, вітаміни групи В, фосфор, селен і амінокислоти.

Треба зазначити, що холестерин бере участь у створенні амінокислот, метаболізмі органічних сполук, вважається джерелом енергії, регулятором цукру у крові.

Старіння організму людини призводить до зменшення м’язової маси. Необхідний рівень білка при кожному прийомі їжі дозволяє оптимізувати м’язовий синтез у літніх. Яйця допоможуть помітно поліпшити ситуацію. Вони є відносно бюджетним продуктом, який можна придбати в будь-якому продуктовому магазині.

Яйця здатні насищати організм білком високої якості, який легко засвоюється. Присутність в них лейцина дуже важлива для здоров’я. Це амінокислота, що бере участь в синтезі м’язів й поліпшує стан кісток та суглобів.

Дослідники рекомендують людям, старшим за 40 років, кожного дня з’їдати одне яйце. Це не відіб’ється на здоров’ї людини негативним чином, а наситить організм всіма поживними речовинами.