Ештон Кутчер розповів про боротьбу з аутоімунним захворюванням

Американський актор Ештон Кутчер вперше розповів про рідкісне аутоімунне захворювання, яке ледь не позбавило його зору, слуху та здатності ходити.

«Два роки тому в мене була ця дивна, дуже рідкісна форма васкуліту, яка вирубала мій зір, вирубала мій слух, вирубала мій руховий апарат. Ви не усвідомлюєте це, доки воно не зникне», – зізнався актор.

Останні роки Ештон Кутчер присвятив дружині та дітям. Їх із Милою Куніс рідко можна побачити на публічних заходах, та й у кіно актори почали з'являтися нечасто.

Виявляється, причина «затворництва» актора не лише у бажанні проводити більше часу із сім'єю. Нещодавно стало відомо, що вплинула на це хвороба Ештона.

Кілька років тому фахівці діагностували у Ештона Кутчера серйозне захворювання. Це васкуліт. У людини з такою недугою можуть запалюватися кровоносні судини. Часто це супроводжується некрозом, ішемією. А що ще гірше – поразкою внутрішніх органів. На щастя, зараз для Ештона всі ці страхіття позаду. Але тоді, два роки тому, Кутчер через хворобу мало не втратив слуху та зору. Також під загрозою була його здатність пересуватися.

Ештонові пощастило, що лікарі діагностували захворювання на ранній стадії. Своєчасне та ефективне лікування допомогло актору впоратися із хворобою. Щоправда, щоб повністю відновитись, Кутчеру знадобився цілий рік. Тут явно не до зйомок у кіно було.

Актор зізнається, що тепер він став набагато сильнішим за духом.