Герхард Шрьодер зробив низку резонансних пропозицій для України

Стара путінська прислуга, екс-канцлер Німеччини Герхард Шрьодер, заявив, що:

  • Крим – російський регіон;
  • у 2008 році Україну «мудро не пустили до НАТО»;
  • Путін хоче перемовин щодо врегулювання військового конфлікту;
  • Україна має бути федералізована;
  • санкції з росії негайно зняти.

Також Шрьодер назвав Стамбульський «зерновий майданчик» платформою для переговорів із російськими окупантами, які, за його словами, «хочуть миру».

Якщо відкинути убік емоції та спробувати розшифрувати послання старовинного друга Путіна, то загалом вимальовується досить непогана картина для України.

Очевидно, кремлівський маніяк хоче відкотити назад розв'язану ним війну в Україні. Таке посилання він передає світу через колишнього канцлера Німеччини.

Після недавнього візиту до росії під виглядом відпочинку Герхард Шрьодер зустрівся з Путіним і переконався у його бажанні відновити перемовини з Україною.

Водночас ідею про повернення Криму Україні військовим шляхом Шрьодер вважає абсурдною. За його словами, це російський регіон за винятком татарської меншини. Донбас Путін нібито запропонував зробити кантоном у складі України, як у Швейцарії.

Путін зараз бачить, що все зупинилося. Його армія має незначні тактичні успіхи, завалюючи українські землі купами трупів.

Протистояти сьогодні перевазі ЗСУ у Путіна явно не вистачає сил та коштів. Для їхнього поповнення потрібен час. Але часу кремлівському божевільні вже ніхто не дасть.