Який в США передбачають кінець війни в Україні?

Американський політик Генрі Кіссінджер, який у свій час обіймав посаду генерального секретаря, висловився стосовно війни в Україні та як вона може закінчитися. Стаття, яка вийшла в виданні The Spectator, підіймає доволі нетипові питання. 

Заголовок статті “як уникнути ще одну світову війну”, здавалось, передбачав багато правильних роздумів. Натомість в самій статті багато роздумів про великий вклад Росії в балансі сили у світі. Згідно з роздумами автора статті, все що Росія має отримати по кінцю війни, обговорення стосовно Криму та його статусу. 

Якщо роздивитися основний сенс Кіссінджер, то він вбачає в Україні немалий потенціал. Наразі вона отримує не тільки зброю, але й унікальний досвід. Мирний процес урегулювання, за його думкою, має зв'язати Україну та НАТО. 

За думкою Кіссінджер, якщо сторони не готові приймати довоєнні кордони, то залишається тільки варіант самовизначення. Мова йде про референдуми, які мають проводитися під наглядом міжнародної сторони. 

Кіссінджер також зауважує, що багато його знайомих вибирають шлях повного роззброєння Росії по факту закінчення війни. Він також наголосив, що світ політики, а тим паче дипломатії може стати для всіх розчаруванням.