Коли конфісковані гроші російського олігарха Малофєєва дійдуть до України ‒ в Раді розповіли

Передача Україні конфіскованих Сполученими Штатами Америки у російського олігарха Костянтина Малофєєва $5,4 млн може зайняти кілька тижнів.

Передачу коштів Україні вже санкціонували. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики Денис Маслов, передає Gazeta.ua.

За його словами, процес пройде досить швидко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Наскільки мені відомо, вже Міністерство юстиції та генеральний прокурор США санкціонували передавання коштів Україні. Питання передавання цих коштів не займе багато часу це питання максимум тижнів", ‒ сказав Маслов.

Він підтвердив, що всю конфісковану суму передадуть на відбудову України. А самому Малофєєву загрожує до 40 років ув'язнення.

За словами нардепа, передавання конфіскованих грошей Україні це перші результати поправки до бюджету США, яку у грудні 2022 року ухвалив Сенат.

Окружний суддя федерального суду Манхеттена дозволив прокуратурі конфіскувати $5,4 млн, що належать російському підсанкційному олігарху Костянтину Малофєєву. Це відкриває шлях для подальшого передання цих коштів Україні.

У Квітні минулого року міністерство юстиції США висунуло звинувачення російському олігарху Костянтину Малофєєву у порушенні санкційного режиму проти РФ.