Користь капусти кольрабі для організму людини

Кольрабі — близька родичка звичної нам білокачанної капусти. Цей екзотичний овоч може похизуватися більш багатим вітамінним складом.

У кольрабі містяться майже усі відомі вітаміни, і навіть такий унікальний та необхідний за наявності виразки шлунку вітамін U, фітонциди, ферменти, мінеральні речовини.

Ця капуста містить рекордну кількість вітаміну С — справжнього природного антиоксиданту, що надає здоров’я і нормалізує роботу майже усіх систем організму. Він виводить токсини, захищає клітини від пошкоджень, зміцнює імунітет і допомагає боротися зі старінням.

Кольрабі містить каротиноїди — лютеїн і зеаксантин. Завдяки їм зменшуються ризики розвитку вікових порушень зору, таких як катаракта і дегенерація жовтої плями. Нічна сліпота також пов’язана з дефіцитом вітаміну А.

Капуста містить бета-каротин, який в процесі травлення перетворюється на вітамін А.

Магній, калій та кальцій у великій кількості містяться у капусті кольрабі, покращують когнітивну функцію, зміцнюють серцевий м’яз і нормалізують артеріальний тиск, а кемпферол бореться із запаленнями і запобігає виникненню алергічних реакцій.

Крім того, кольрабі вважається дієтичним продуктом. У 100 г вона містить лише 30 ккал, тому усім, хто стежить за фігурою, дієтологи настійно рекомендують додати капусту у свій раціон.

Єдине, про що важливо пам’ятати: за наявності великої кількості корисних властивостей, капуста кольрабі може викликати здуття живота.

Це стосується лише сирого овоча, адже під час термічної обробки руйнується груба клітковина, яка є причиною здуття.