Куди їдуть російські туристи на відпочинок

Дедалі більше країн ЄС забороняють видавати візи туристам із росії та називають такий туризм недоречним.

Війна росії проти України кардинально змінила ставлення до путінського режиму всього цивілізованого світу. Особливо змінилося ставлення до російських туристів у країнах, що межують із росією.

Тим часом росіяни рушили на відпочинок до країн Азії та на Близький Схід, де поки що питання про видачу віз для них не порушувалося на урядовому рівні.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Уряд Естонії ухвалив рішення заборонити в'їзд у країну громадянам росії з чинними шенгенськими візами, виданими Естонією. Крім того, Естонія скасує заборону на в'їзд до ЄС російських громадян із видом на проживання, виданим російською владою.

«Ця санкція означає, що візи залишаться дійсними, але до власників віз будуть застосовані санкції за в'їзд до Естонії. Їм не буде дозволено в'їзд до Естонії», – заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу.

Європейці, нарешті, почали розуміти, що росіяни – це громадяни держави, яка веде геноцид в Україні. І в цьому випадку Естонія вважає, що санкції мають торкнутися все російське суспільство.

А тим часом Фінляндія – єдина країна в ЄС, що межує з росією, і досі видає туристичні візи росіянам. Але серед більшості фінів російський туризм зараз викликає суперечки.

А на думку влади Фінляндії, обговорення про накладення санкцій має бути продовжено у Європейській Раді, і туризм для росіян має бути гранично обмеженим.

Поки що країна планує вживати заходів самостійно, ускладнивши отримання туристичних віз, залишивши поки що в силі сімейні, навчальні та робочі візи.

У Бельгії припинили розглядати заявки на короткострокові візи для росіян.

МЗС Бельгії поки що видає візи російським громадянам, але опрацювання заяв тепер займає значно більше часу, ніж до повномасштабної війни в Україні.

Росіяни, перебуваючи у вигнанні, обирають для відпочинку Середню Азію та Близький Схід.

Забезпечені росіяни їдуть до ОАЕ, а в Туреччині й так живуть тисячі людей із країни-агресора. Прямі рейси, як і раніше, з'єднують дві країни. У травні з'ясувалося, що росіяни є головними іноземними клієнтами, які купують турецьку нерухомість. Як довго це триватиме, прогнозувати складно.