Куля розбрату: Китай відреагував на звинувачення США у повітряному шпигунстві

Міністерство закордонних справ Китаю прокоментувало появу своєї кулі спостереження в повітряному просторі Сполучених Штатів Америки.

Даний інцидент там назвали "форс-мажором". Про це йдеться на сайті МЗС КНР.

"Деякі політики та ЗМІ США скористалися інцидентом для нападок і дискредитації Китаю, але Пекін рішуче виступає проти звинувачень на свою адресу", йдеться в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У відомстві стверджують, що Пекін "завжди поважав суверенітет і територіальну цілісність усіх країн і ніколи навмисно не порушував нічий повітряний простір".

Як пояснюється, кулю використовували переважно в метеорологічних цілях: її запустили в Китаї, однак аеростат знесло з курсу.

3 лютого над територією Північної частини США з'явилася величезна повітряна куля. З'ясувалося, що повітряний об'єкт належить Китаю і, ймовірно, виконує шпигунську місію. Військові США вирішили не збивати об'єкт, бо він "не представляє жодної явної загрози".

Через інцидент з кулею держсекретар США Ентоні Блінкен відклав свій запланований візит в Китай.

4 лютого Пентагон повідомив про появу ще однієї розвідувальної повітряної кулі китайців. Її помітили над Латинською Америкою. Точного місця розташування кулі в міноборони США не назвали. Але запевнили, що поки немає ознак її руху в бік США.