Лієв просить СБУ перевірити джерела журналістів, які збрехали про його паспорт РФ

Ексчиновник Міноборони Олександр Лієв закликав Службу безпеки перевірити джерела журналіста Михайла Ткача.

Ткач заявив, що Лієв має російський паспорт. Інформація не підтвердилась і Ткач вибачився, повідомляє 24tv.ua.

"За ніч моя сім'я отримала майже дві сотні повідомлень з погрозами. Більшу частину ночі я займався забезпеченням охорони своєї сім'ї. Зранку поїхав і в скриньку СБУ подав заяву з проханням перевірити джерела, які використав Михайло Ткач (розслідувач Української правди Gazeta.ua). Перевірити джерела на предмет їхнього мотиву", сказав Лієв.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Лієв зазначив, що йому телефонувала головна редакторка Української правди Севгіль Мусаєва.

"Я поважаю її, як і весь колектив Української правди. Вона попросила вибачення і сказала, що це прикра помилка. Написав про це і Михайло Ткач. Справді на УП вийшла новина зі спростуванням всіх фейкових новин вчорашнього дня. Сподіваюсь, що телеграми, які вчора це розганяли, повідомлять своїм читачам про помилку", сказав Лієв.

Він розповів, що велика кількість активних людей стали на його захист. Лієв додав не знав би, як діяти, якби фейковий паспорт зробили більш якісно і написали прізвище без помилок, поставили правильну фотографію.

"На щастя, джерело було недорогим. Можливо, це зробили спеціально. Я в цьому не розбираюсь і не розумію, чому так сталося, тому звернувся до СБУ", розповів Лієв.

Ексчиновник сказав, що не отримував дзвінків від Михайла Ткача, який опублікував новину про російський паспорт. Лієв запевнив, що готовий до будь-якого складного інтерв'ю з журналістом на платформі Української правди.

2 лютого журналіст видання "Українська правда" Михайло Ткач оприлюднив інформацію, що в Олександра Лієва нібито знайшли російський паспорт.

Лієв назвав цю інформацію фейком, вказавши на низку невідповідностей у "документі". Міністерство оборони заявило, що не отримувало фактів, які б підтверджували наявність в Лієва іншого громадянства, крім українського.

Згодом Ткач визнав, що інформація про російський паспорт в експосадовця Міноборони Олександра Лієва не відповідає дійсності. Журналіст перепросив у Лієва за неправду.