Мобілізація в Росії

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію. Відповідний указ був опублікований на сайті Кремля. Ще тиждень назад Пєсков завіряв, що призову не буде, а вже сьогодні з’явилися подробиці, кого та коли будуть мобілізувати в Росії.

Одразу після звернення Путіна виступав і Шойгу. Він переконував росіян, що втрат особистого складу в Росії всього понад 5 тисяч осіб, коли в Україні їх понад 100 тисяч. При цьому Шойгу наполягає, що необхідна кількість резервістів має скласти 300 тисяч росіян.

Про мобілізацію відомо, що в першу чергу будуть призивати тих, хто має військовий досвід. В мережі вже можна знайти умови першої, другої та третьої черги мобілізації. Першочергово призвуть чоловіків до 35 років: рядові, сержанти та прапорщики. Ті, хто старше 45 та не більше 60, також належать до першої черги. В списку є молодші офіцери, майори, старші офіцери, капітани, підполковники та полковники. В першу чергу ввійдуть люди, які пройшли службу, та ті хто мають досвід в умовах реальних бойових дій.

Друга черга має єдину відмінність – мобілізувати можуть тих, хто був звільнений від військової служби за станом здоров’я. Що стосується третьої черги, то призов стосується жінок з військовою освітою. Громадянам, які відповідають вимогам всіх черг, відсьогодні не можна покидати територію Росії.