На Херсонщині спалахнуло протистояння між кадировцями та ФСБ – Хлань

На окупованій частині Херсонської області почалася боротьба за "владу".

Повноваження не можуть поділити кадировці та представники російської Федеральної служби безпеки (ФСБ). Про це розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань в коментарі "24 каналу".

За його словами, кадировців в регіоні нині поменшало. Тепер окуповану частину Херсонщини під контроль бере ФСБ.

"ФСБівці за скаргами фермерів почали переслідувати кадировців. Вони описують абсолютно усе майно не лише фермерів, а й підприємців. Цей тиск робиться під виглядом примусової перереєстрації за російським законодавством", сказав Хлань.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На захопленій Херсонщині є навіть факти затримання. Здебільшого це стосується місцевих колаборантів, які співпрацюють з кадировцями, каже Хлань.

"Зазвичай наведення роблять колаборанти, а тоді вже приїжджають кадировці. Ідентифікувати їх важко, а от особи колаборантів встановляють. Саме ФСБ затримують представників колаборантських структур і тримають під вартою", зауважив Хлань.

Він зазначив, що певний час на Херсонщині було посилення кадировців. Гауляйтер Володимир Сальдо навіть публічно дякував їм за те, що вони взяли під контроль регіон.

3 лютого Росія 34 рази обстріляла територію Херсонщини. Гатили з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, танків та бойових дронів. Через російську агресію чотири людини дістали поранення різного ступеня тяжкості, повідомила місцева влада.

Херсон ворожа армія атакувала двічі. У місті пошкоджено житлові будинки.