Над Америкою зафіксували ще одну кулю-шпигуна

США в останні кілька днів відстежують розвідувальну повітряну кулю на півночі країни.

Аеростат пролетів над Алеутськими островами, перетнув Канаду і зараз баражує над американським штатом Монтана, повідомляє cnn.com.

В уряді США "впевнені, що куля належить Китаю". Владі КНР направили відповідний запит.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Згодом китайський аеростат наблизився до бази ВПС США Уайтмен у Міссурі. Там знаходиться основне місце базування бомбардувальників-невидимок Spirit та тактичних ядерних боєголовок.

"Те, що зараз відбувається - абсолютно неймовірно, американці не повинні миритися з тим, що відбувається", - заявив сенатор від штату Міссурі Ерік Шмідт.

Тим часом, Держсекретар США Ентоні Блінкен, який переніс свій візит до Китаю, заявив члену Політбюро ЦК КПК Ван І, що політ аеростату над США є порушенням суверенітету Сполучених Штатів та міжнародного права.

Оновлено 5.00

США повідомили про ще одну китайську розвідувальну повітряну кулю, яка зараз знаходиться над Латинською Америкою. Про це заявив речник Пентагону Патрік Райдер.

Інформацію про другу китайську кулю-шпигуна підтвердило Міністерство оборони Канади.

Канадське військове відомство відстежує пересування кулі в межах повітряного простору американського континенту.

Військові експерти припускають, що сонячні панелі, які обслуговують пристрої, можуть виявитися відеокамерами та іншим шпигунським обладнанням.

Також наголошується, що подібні кулі досить складно збити.

У Пентагоні прийняли рішення не збивати аеростати, що баражують над США. Оскільки від уламків можуть постраждати люди.

Голова Командування повітряної мобільності ВПС США генерал Майк Мініхан вважає, що війна між Китаєм і Сполученими Штатами може початися через два роки.

На думку генерала, до потенційного конфлікту залишилося менше часу, ніж вважають інші високопоставлені американські чиновники в оборонному відомстві.