"Непоганий показник" ‒ у Раді розповіли, що відбувалось із бюджетом в січні

За час повномасштабного російського вторгнення витрати державного бюджету України зросли вдвічі від довоєнного рівня.

Різниця між доходами та касовими видатками держави нині становить приблизно один цілий довоєнний бюджет. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла голова комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа, передає Gazeta.ua.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Однак, за її словами, в січні дефіцит бюджету становив близько $2 мільярдів.

"Це непоганий показник, тому що планувалося, що в середньому на 2023 рік середньомісячний дефіцит перевищуватиме $3 млрд. Тобто ми, по-перше, вклалися в план, ми не витратили більше, ніж нам потрібно. І водночас стабільно пройшли перший місяць року", ‒ зазначила Підласа.

Кабінет міністрів погодив законопроєкт щодо повернення із 1 липня підприємства на систему оподаткування, що діяла до впровадження пільгового режиму в 2%. Також документ передбачає відновлення документальної перевірки бізнесу. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

До Державного бюджету на 2023 рік пропонують внести перші у поточному році зміни. Зокрема, збільшення видатків. Про це повідомила голова парламентського Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа.