Нові правила повторного в'їзду біженців з України до Польщі ‒ що змінилося

Правила повторного в'їзду до Польщі для біженців з України змінено.

Тепер, щоб не втратити статус біженця, потрібно на кордоні показувати електронний документ diia.pl. Про це йдеться у повідомленні посольства України в Польщі у Facebook.

Щоб не втратити статус біженця у Польщі, українці повинні повернутися до країни не пізніше, ніж через 30 днів з моменту виїзду.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Показувати електронний документ потрібно навіть у тому випадку, якщо українець їде до Польщі на роботу чи з іншою метою, але при цьому хоче користуватися захистом.

"В'їзд на територію Польщі без повідомлення про вищезазначені обставини або без пред'явлення електронного документа diia.pl може призвести до того, що дані іноземця не будуть включені до реєстрів, на основі яких надається статус біженця, і який пов'язаний з численними соціальними правами", ‒ йдеться у повідомленні.

Більшість українців, які через широкомасштабну війну виїхали до Польщі, хочуть повернутися в Україну. Здобутий за кордоном досвід планують використати під час відбудови рідної країни. Про це заявив посол України в Польщі Василь Зварич.

У Польщі підрахували витрати на українських біженців та їхній вклад в економіку за останні 10 місяців. Дійшли висновку, що українці позитивно вплинули на Польщу.