Новинки Philips для дезінфекції «вбивають» збудника COVID-19

Компанія Philips представила нові ультрафіолетові камери та світильники, що забезпечують додатковий захист від мікробів.

Пристрої, за словами виробника, здатні дезактивувати вірус SARS-CoV-2, що викликає COVID-19 більш ніж на 99%. З їх допомогою можна швидко дезінфікувати кімнати та поверхні невеликих предметів, таких як ключі, іграшки та смартфони.

Новинки оздоблені функціями для безпечного використання, а також інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, який робить керування ними максимально легким.

Камера для дезінфекції особистих речей дозволить швидко знезаразити невеликі предмети. Наприклад, банківські картки, ключі, електронні пристрої, кухонні прилади, зубні щітки та гребінці, а також пустушки, іграшки та дитячі пляшечки.

Пристрій підходить і для власників малого бізнесу: в нього можна покласти манікюрне та перукарське приладдя.

При цьому камера отримала подвійну систему захисту, що забезпечує збереження речей. За безпечне використання новинки відповідає функція автоматичного відключення джерела ультрафіолетового випромінювання під час відкриття кришки.

Камера об'ємом 10 літрів оснащена двома УФ-лампами, а її внутрішні стінки виконані з нержавіючої сталі, від якої ультрафіолетові промені відбиваються кілька разів, обробляючи вміст з усіх боків.

Запуск та керування пристроєм виконується з сенсорної панелі.

Настільний світильник для дезінфекції поверхонь та предметів Philips інактивує віруси, бактерії, плісняву та суперечки всього за кілька хвилин. Тривалість дезінфекції залежить від розмірів кімнати, а також типу поверхонь та предметів, що знаходяться у приміщенні.

Так, щоб обробити вітальню, потрібно близько 45 хвилин, для спальні достатньо півгодини, а стандартній ванній кімнаті знадобиться чверть години.

Лампи, що використовуються в нових пристроях, зберігають потужність випромінювання протягом 6000 годин, тоді як деякі інші УФ-трубки можуть втратити до 50% ефективності після 500 годин роботи.

Також лампи Philips повністю інактивують велику кількість вірусів, бактерій, мікробів та кліщів протягом декількох хвилин та мають низький рівень енергоспоживання – 24 Вт.