Новий KIA Niro HEV готується до старту продажів

Кросовер корейської марки KIA кардинально перетворився зовні та всередині.

Дизайн паркетника Niro другої генерації компанія KIA розкрила ще у листопаді минулого року, проте лише зараз оприлюднено характеристики. Він вийде на ринок у рідній Кореї найближчими місяцями, замовлення на такий крос вже почали приймати.

Оголошено, що в основі моделі лежить платформа «третього покоління», також у кросу «полегшений кузов» (але без подробиць). Niro HEV більший за попередника: довжина виросла на 65 мм до 4420 мм, ширина збільшилася на 20 мм до 1825 мм, а колісна база тепер становить 2720 мм (+20 мм). Висота версії для корейського ринку колишня (1545 мм), як і коефіцієнт аеродинамічного опору Cd (0,29). Об'єм багажника нового Niro – 451 літр (за методикою VDA), що на 15 літрів більше, ніж у попереднього гібриду.

Зовнішній вид зробили за мотивами концепту KIA HabaNiro, що дебютував у 2019 році. Від шоу-кара серійному паркетнику дісталися діодні ходові вогні (їх у KIA називають «биттям серця»), підняті вгору ліхтарі-бумеранги та глухі задні стійки, пофарбовані в контрастний колір.

У салоні — двоспицеве ​​кермо, заховані під одним склом віртуальна «приладка» та тачскрин мультимедійної системи. Плюс Niro отримав сенсорний блок управління «кліматом», на якому є окремі шайби.

Біля крісел тепер тонша конструкція, у підголівники передніх сидінь вбудували вішалки. А ще в обробці інтер'єру використані екологічні матеріали: наприклад, обробка стелі – з перероблених шпалер, сидіння оббиті тканиною з волокон евкаліптового листя.

Також для KIA Niro передбачені проекційний дисплей, функція обмеження швидкості (електроніка використовує дані навігатора та фронтальної камери), системи автогальмування, утримання у смузі руху, запобігання зіткненням у «сліпих» зонах і при виїзді з паркування заднім ходом, адаптивний круїз-контроль, дистанційного паркування. Крім того, у гібрида з'явився новий електричний режим Greenzone Drive Mode, який активується в зелених зонах, тобто в житлових кварталах, поряд зі школами або лікарнями.