Окуповані райони України намагаються "інтегрувати" до РФ – британська розвідка

Росія продовжує "інтеграцію" окупованих районів України.

Однак навряд такі дії вплинуть на хід війни. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter 3 лютого.

За даними розвідки країни, російські військові офіційно включили захоплені території до свого Південного військового округу.

У звіті союзники посилаються на повідомленні прокремлівського агенства ТАСС від 3 лютого 2023 року. Судячи з нього, так звані ЛДНР, Запорізька та Херсонська області передаються під командування зі штаб-квартирою у російському місті Ростов-на-Дону.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Як зазначається, це випливає із січневою заяви міністра оборони Росії Сергія Шойгу. Що військова експансія включатиме створення "самостійних угруповань військ" в Україні.

Британці впевнені, що цей крок підкреслює ймовірне прагнення військових РФ інтегрувати нещодавно окуповану територію в довгострокову стратегічну позицію.

"Однак навряд чи це вплине на кампанію. Росія розгортає сили з усіх військових округів Росії під командуванням спеціального розгорнутого штабу", зазначили союзники.

У вересні торік Росія незаконно провела на окупованих територіях України "референдуми" про приєднання до складу Росії. Вони відбувалися під контролем озброєних російських військових, які супроводжували членів "виборчих комісій" під час псевдоголосування як у приватних помешканнях, так і на дільницях.

30 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив про анексію чотирьох українських областей. 4 жовтня російська Дума одноголосно "ратифікувала" незаконну анексію Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей. Ідеться про фіктивні договори "про прийняття до складу Росії".

5 жовтня Путін затвердив ратифікацію "договорів" про так зване входження чотирьох регіонів України до складу Росії. Ідеться про анексію окупованих територій Донецької, Луганської (так звані ЛДНР), Запорізької та Херсонської областей.

Президент Володимир Зеленський визнав нікчемними "укази" Путіна щодо визнання "незалежними" Криму, Донецької, Луганської, Запорізької і Херсонської областей, а також інші рішення на виконання цих указів.