Правильно приготовлена кава уповільнює старіння

Каву цінують по всьому світові за те, що вона тонізує і має дуже приємний аромат. Напій також здатний прискорювати обмін речовин, знижувати ризик захворювань серця, цукрового діабету. Правильно приготовлена ​​кава допоможе уповільнити процеси старіння організму.

Правильно приготовлена ​​кава повинна бути обов’язково натуральною. Замість вершків та цукру можна додавати мед та корицю.

Про користь та шкоду кави сперечаються багато років. Науково доведено, що кава за рахунок кофеїну та теаніну тонізує, покращує концентрацію. Теанін також посилює вироблення дофаміну – гормону радості.

Кава містить деякі амінокислоти, вітаміни. Хлорогенова та ферулова кислоти допомагають боротися з депресією.

Каву особливо цінують гіпотоніки, оскільки вона піднімає тиск. А у діабетиків при вживанні кави підвищується чутливість до інсуліну, що нормалізує рівень цукру у крові. Кава має досить сильну сечогінну дію.

Проте цілком захоплюватися кавою не треба. Якщо пити більше двох чашок на день, кістки можуть стати ламкими, оскільки кава здатна виводити кальцій. А ще вона закисляє організм. Якщо вживати напій безконтрольно, може виникнути проблема із серцевим ритмом.

Кофеїн може спричинити залежність. Кава впливає на ті ж області мозку, що й героїн чи кокаїн, хоч і значно слабше.

Якщо стимулювати себе великою кількістю кофеїну, це може призвести до підвищення тривожності, зниження працездатності і зниження когнітивних здібностей.

Не рекомендується вживати напої, що містять кофеїн після обіду, оскільки він може залишатися в організмі до вечора. Кава протипоказана людям з ішемічною хворобою серця, атеросклерозом, захворюваннями нирок, при безсонні, гіпертонії та глаукомі. Не рекомендується її пити літнім, вагітним та маленьким дітям.