Продовження воєнного стану і мобілізації в Україні буде ‒ нардеп

Найближчим часом Верховна Рада знову продовжить термін дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні.

Невдовзі відповідні законопроєкти внесуть на розгляд парламенту, повідомив у Telegram народний депутат Ярослав Железняк.

За його словами, ці продовження почнуть діяти після 19 лютого і, дуже ймовірно, що знову триватимуть 90 днів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Відповідні два законопроєкти про затвердження Указів будуть внесені президентом в найближчий час. Після чого відбудеться їх схвалення Радою на наступному тижні", ‒ зазначив Железняк.

Він нагадав, що це буде вже шосте голосування парламенту за воєнний стан з початку війни. До цього Верховна Рада схвалювала подібні рішення 24 лютого, 15 березня, 21 квітня, 15 серпня і 16 листопада.

Мобілізація в Україні відбувається спокійно. А інформацію з месенджерів треба "фільтрувати". Біля територіальних центрів комплектування "стоять черги" людей, щоб звірити свої дані, заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі єдиного телемарафону.

У командуванні Сухопутних військ Збройних сил України розповіли про вручення повістки. Повістку не обов'язково має вручати представник територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Про це сказав начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ Роман Горбач.