Що побачив зонд «Паркер» при дотику до Сонця

За результатами занурення апарату «Паркер» у корону Сонця NASA отримала серію унікальних знімків. На фотографіях помітні відомі раніше об'єкти у незвичайному ракурсі.

Зонд вперше в історії зміг торкнутися Сонця. «Паркер» поринув у корону або верхні шари атмосфери Сонця і зробив знімки, з яких у NASA створили відео.

На зображеннях видно, що побачив космічний апарат, пролітаючи через структури, які називаються корональними стримерами. Це яскраві петлеподібні структури, що виникають над активними областями на Сонці. Вони є замкненими петлями магнітного поля, які з'єднують області протилежної магнітної полярності.

Петлі, з яких складаються стримери, являють собою замкнуті магнітні структури, які можуть утримувати всередині плазму та електрично заряджені частинки. Такі структури легко проглядаються на фотографіях повних сонячних затемнень.

Підійшовши близько до Сонця, «Паркер» вивчив умови в магнітному шарі сонячної атмосфери. Це те, що вченим ніколи не вдавалося зробити раніше.

Космічний апарат уперше пролетів через корональні структури, які можна спостерігати під час повного сонячного затемнення.

«Паркеру» вдалося сфотографувати планети Сонячної системи, Землю і навіть Чумацький шлях, перебуваючи в атмосфері сонця.

За словами вчених, сонячний зонд «Паркер» найближчими роками все частіше наближатиметься до поверхні Сонця і можливо вже найближчими місяцями знову зануриться в атмосферу зірки.