Скільки чиновників "проривали" кордон після заборони на виїзд: відповідь ДПСУ

Після 28 січня деякі державні посадовці намагалися покинути територію України після запровадження відповідної заборони на це.

Постанову уряду намагалися порушити від п'яти до 10 осіб. Про це повідомив речник Держприкордонслужби (ДПСУ) Андрій Демченко в телемарафоні "Єдині новини" 4 лютого, передає Gazeta.ua.

Він зазначив, що цих посадовців не пропустили через держкордон, бо вони не мали законної підстави для його перетину. Ідеться про підтвердження про службове відрядження. Також жоден з них не підпадав під низку виключень, коли все ж дозволено виїзд.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Речник ДПСУ зазначив, що уряд повідомив усі міністерства, органи держвлади та інші інституції, аби ті надали прикордонникам перелік осіб, які підпадають під обмеження.

"Така інформація вже надходить", сказав речник ДПСУ.

27 січня Кабмін ухвалив постанову, яка забороняє чиновникам незалежно від статі виїжджати за кордон в особистих цілях. Посадовці тепер можуть перетинати кордон лише у випадку службового відрядження.

Водночас є перелік винятків, коли посадовцям дозволено перетинати кордон: жінкам або батькам-одинакам для відвідування дітей за кордоном у виняткових випадках за наявності підтверджуючих документів, для лікування за кордоном, на підставі окремого рішення голови ДПСУ, у разі смерті членів сімей за кордоном.

Посадовці не можуть виїжджати за кордон, навіть якщо є особами з інвалідністю, непридатними до військової служби тощо.