Собор Паризької Богоматері знов відкривають для відвідувачів: назвали дату

Собор Нотр-Дам-де-Парі у Франції цьогоріч здобуде новий шпиль, а вже з наступного року знову буде відкритий для відвідувачів.

Реконструкція собору просувається у хорошому темпі, повідомило міністерство культури Франції, передає France 24. Водночас попередня дата відкриття собору 8 грудня 2024 року.

"Шпиль собору Нотр-Дам повернеться на своє місце до кінця року, але повне відкриття після руйнівної пожежі 2019 року не трапиться до Олімпійських ігор, що наступного року пройдуть у Парижі", ідеться в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зараз у будівлі вже завершилося очищення усіх внутрішніх стін, загальна площа яких сягає 42 тис. кв. м, а також статуй, муралів та вітражів.

"Собор, який раніше щороку відвідувало 12 млн людей, не зможе прийняти гостей Олімпійських ігор, які Париж проводитиме з липня по серпень 2024-го", додали у публікації.

15 квітня 2019 року в соборі Паризької Богоматері, Нотр-Дам де Парі, сталась масштабна пожежа. Вогонь вирував понад 15 год. Унаслідок пожежі в соборі обвалився дах і шпиль. Вціліли дві вежі та фасад. Також вдалося евакуювати і зберегти основні духовні реліквії та скарби храму.