Топпосадовці держпідприємства вивели в тінь понад 90 млн грн

Служба безпеки України викрила масштабну корупцію в южненській філії державного підприємства "Адміністрація морських портів України".

До організації незаконної діяльності причетні керівник філії держустанови у 2017-2018 роках і двоє його підлеглих, повідомила 4 лютого пресслужба СБУ.

"У травні 2017 року чиновники уклали договір з комерційною структурою на виконання днопоглиблювальних робіт в акваторії морського порту "Південний". При цьому вартість відповідних робіт була штучно завищена. Державні гроші були переведені на рахунки підрядника, але фактичний обсяг робіт не відповідав документам", йдеться в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Таким чином з держпідприємства вивели "в тінь" понад 90 млн грн.

Трьом організаторам оборудки вже повідомили про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і можливої додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантів.

Служба безпеки України викрила посадовців Чернівецької та Одеської митниць на "масштабній" корупції. Правоохоронцями ліквідовані злочинні механізми одержання грошей від бізнесменів та волонтерів.