Треба бути готовими: Ігнат попередив про загрозу ударів з Білорусі

Загроза ракетних ударів по Україні з території Білорусі зберігається.

Треба завжди бути готовими до атак ворога. Про це сказав речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в телемарафоні "Єдині новини" 4 лютого, передає .

"Ми завжди готуємося до нових російських атак з повітря. Після кожного масштабного обстрілу виконуються певні заходи для того, аби наші сили і засоби протиповітряної оборони ще краще спрацювали в майбутньому", - зазначив Ігнат.

Він нагадав, що МіГ-31 є потенційними носіями ракет "Кинджал", які росіяни застосовують для враження стратегічних об'єктів в Україні.

"Російські Міг-31 знаходяться там (в Білорусі. Gazeta.ua)практично на постійній основі. Лише на нетривалий проміжок часу вони перелітали на територію Росії. Можливо, з технічних причин. Зараз вони щодня злітають у небо і це є причиною недавніх масштабних повітряних тривог в Україні", пояснив Ігнат.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він підкреслив, що авіація має можливість швидко переміщатися.

"Це не підрозділ, якому потрібні тижні чи місяці на передислокацію. Авіація злетіла і за годину вона в іншому місці. Тому треба розуміти, що авіаційна присутність росіян на території Білорусі була завжди з початку повномасштабного вторгнення", сказав Ігнат.

За його словами, навчання не впливають на переміщення авіації. РФ може це зробити в будь-який момент, перемістивши її на один із 40 аеродромів, які вона використовує для атак, додав речник.

Уранці 4 лютого в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу. Усі області "почервоніли" через активність ворожої авіації в повітряному просторі Білорусі. Винищувач, який Росія підняла, посадила назад об 11:00. У більшості областей України оголосили відбої тривог. Інформації про ворожі обстріли не надходило.