У столиці Якутії розпочали вакцинацію дітей від коронавірусу

У столиці Якутії стартувала вакцинація дітей від коронавірусу нового типу.  Першими біологічний препарат отримають діти медичних працівників, які працюють у «червоній зоні».  Вікова категорія: з 12 до 17 років.  При цьому в кожному конкретному випадку рішення про проведення імунізації від ковід прийматиметься медиком за наявності письмової згоди батька неповнолітнього та/або його законного представника.

 27 січня в Амурській області почали вакцинувати від COVID-19 дітей та підлітків віком від 12 до 17 років.  У Москві найближчим часом відкриється запис на вакцинацію дітей від коронавірусу.

 До такої необхідності набули чинності різні причини.  Діти та підлітки є активними переносниками інфекції та з появою нових штамів коронавірусу стали помітно частіше хворіти на COVID-19.  Особливе занепокоєння у вірусологів викликає поширення штаму «омікрон».  Близько 95% дітей переносять новий штам коронавірусу у легкій формі, але трапляються й тяжкі випадки.

 За два тижні кількість дітей, які заразилися COVID-19, зросла в 14 разів - до 28 тисяч на тиждень.  Через штам «омікрон», що активно поширюється, московські лікарні навіть припинили планову госпіталізацію неповнолітніх (щоправда, потім президент зажадав цього не робити — прим. ред.).

 Серед основних симптомів у дітей спостерігаються закладеність носа, чхання, м'язова слабкість, біль голови, кашель, біль у горлі, озноб, порушення смаку та нюху.  А ось висока температура не такий частий симптом, це, швидше, показник, що організм вразила «дельта».  Вже відомо, що від коронавірусу помер однорічний малюк.  Однак у нього ще виявили численні патології.  Про перший у 2022 році летальний випадок серед дітей у Північній столиці, повідомили 26 січня у виданні ІА REGNUM.  Відомо, що малюк, якому було рік і два місяці, страждав на важку соматическую патологію.

 Ситуація з наростанням заражених «омікроном» напружена, але при цьому лікарі фіксують зменшення кількості важких пневмоній.  Хворих з «омікроном» також значно рідше підключають до апаратів ШВЛ.  Як правило найтяжчі наслідки COVID-19 у інфекції, що заразилися новим варіантом, наступають після 9-10-го дня хвороби.