Дивовижна Бельгія

Бельгія – невелика за європейськими мірками країна, яку можна перетнути за кілька годин на легковому автомобілі. Довжина берегової лінії лише 72 км.

Одним із наймальовничіших міст у Бельгії вважається Брюґґе.

Брюґґе дуже красивий і гідний всілякої уваги разом з бельгійським пивом, вафлями та шоколадом.

Зупинитися в Брюґґе можна в кемпінгу «De Lombarde», затишно розташованому серед прибережних дюн.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Брюґґе – головне місто бельгійської провінції Західна Фландрія. Історія міста сягає корінням у глибоку старовину. Архітектура тут напрочуд добре збереглася.

Колись Брюґґе був важливим портовим містом, потім втратив своє колишнє значення і завдяки цьому його не перебудовували. Він уцілів у двох світових війнах у XX столітті. Нині Брюґґе став містом-музеєм.

Площа Grote Markt з Беффруа є чудовим архітектурним ансамблем старовинних будівель.

Площа Бург із базилікою святої Крові Христової (віруючі стверджують, що крапля крові Ісуса зберігається до цього дня у стінах храму).

Церква Богоматері з гострою вежею у 123 м заввишки, мармуровою статуєю Богоматері з немовлям роботи самого Мікеланджело.

У Брюґґе є безліч музеїв. Тут є музей пива, музей шоколаду, музей картоплі-фрі, а також музей образотворчих мистецтв.

Картоплю-фрі почали готувати у середині ХІХ століття. За право називатися Батьківщиною винаходи борються Франція та Бельгія.

Згідно з бельгійською легендою, один торговець із Льєжа на прізвище Фріц придумав обсмажувати картоплю в киплячій олії, оскільки цілу картоплину таким чином не просмажити, він придумав різати картоплю на брусочки.

Першу пересувну лавку, що продає картоплю-фрі, відкрила вдова Фріца через 20 років після винайдення ним цього методу обсмажування. Це було у 1867 році.

Брюґґе називають Венецією Західної Європи – там багато каналів, є красиве озеро. Насправді Брюґґе – це місто на воді.