В ISW пояснили, навіщо Путін зображає війну в Україні загрозою внутрішній безпеці

Щоб здобути підтримку подальших бойових дій, російські чиновники продовжують маніпулювати законом. Вони намагаються представити війну в Україні загрозою внутрішній безпеці.

На думку американських аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), російська влада використовує продовження режиму "терористичного рівня" для посилення правоохоронних заходів у країні.

"Посадовці РФ продовжують впроваджувати інформаційну операцію про те, що війна в Україні є прямою загрозою російській безпеці за допомогою законодавчих маніпуляцій. Брянська і Курська області оголосили 3 лютого, що вони продовжують жовтий рівень терористичної загрози на невизначений термін у зв'язку з необхідністю посилення заходів з охорони та оборони російської території", ‒ йдеться у свіжому звіті експертів.

У звіті також вказують, що диктатор Володимир Путін 31 січня підписав указ, який спрощує процес запровадження оповіщення про терористичні загрози та дозволяє регіонам, віднесеним до "жовтого рівня" терористичної загрози на невизначений термін запроваджувати підвищений терористичний рівень.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Чиновники цих областей таким чином намагаються використати новий режим "терористичного рівня" для посилення правоохоронних заходів, щоб придушити внутрішнє інакомислення, частково представити війну в Україні як пряму загрозу внутрішній безпеці та створити подальшу підтримку бойових дій серед населення РФ", ‒ пояснюють в Інституті вивчення війни.

Ситуація з демократією у Російській Федерації суттєво погіршилася після повномасштабного вторгнення в Україну. РФ набуває характерних рис диктатури, свідчить щорічне дослідження "Індекс демократії" групи Economist Intelligence Unit, яка є аналітичним підрозділом британського журналу The Economist.