В окупантів скінчились "пряники" для жителів Запоріжжя – Федоров розказав про "батіг" РФ

Загарбники обмежують доступ до соціальної та гуманітарної допомоги на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Скоротився перелік отримувачів гуманітарної допомоги, а також суттєво зменшилася її кількість, повідомив 4 лютого мер Мелітополя Іван Федоров у Telegram. Для отримання деяких видів фінансової допомоги окупанти вже вимагають паспорт Російської Федерації.

"В окупантів закінчились "пряники" для жителів тимчасово захоплених територій. Соціальне вугілля попри обіцянки дають тільки кільком категоріям отримувачів. Вигадують додаткові перешкоди для тих, хто хоче отримувати соцдопомогу, наприклад змушують принести копії документів сусідів, щоб підтвердити потребу в фіндопомозі", ідеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Водночас окупанти посилюють тиск на мешканців ТОТ:

забирають на підвали, залякують, депортують всіх незгодних з новим порядком;

примушують отримувати паспорти РФ;

обмежують доступ до інформації.

"Хочуть зробити з українців "нових росіян" заляканих, покірних та невільних, якими легко керувати і маніпулювати. Загарбники прорахувалися. Україна не Росія: за пряники не продається і батога не боїться", наголосив Федоров.

Щотижня окупанти завозять до Запорізької області нових солдатів. Однак Збройні сили України все одно продовжують швидко зменшувати кількість особового складу ворога. Зокрема 1,5 тис. "вагнерівців" прибули до селища Михайлівка Мелітопольського району.