У спробі втекти з України чоловік заплатив шахраям понад 80 тисяч гривень

Громадянин України довго шукав різні способи перетину кордону в умовах воєнного стану.

На Тернопільщині 31-річний мешканець Києва поскаржився в поліцію через те, що невідомі особи заволоділи його коштами на підставі виготовлення документів для безперешкодного виїзду за кордон.

Заявник – мешканець Києва, який тимчасово проживає на території Козівської громади. На одному із сайтів він знайшов оголошення про допомогу в оформленні документів, за якими чоловіки призовного віку можуть виїхати за межі України. Незнайомець обіцяв за 1500 доларів виготовити студентський квиток. Киянин повірив та перекинув майже 50 тисяч гривень за запропоновані послуги. Як тільки гроші опинилися у шахрая, він одразу перестав виходити на зв'язок.

Проте наполегливий киянин продовжив шукати інших способів виїзду за кордон. Вкотре в одному з месенджерів хлопець знайшов ще одне оголошення. Незнайомець пропонував виготовити медичну довідку про непридатність до військової служби. Ціна питання цього разу складала 37 тисяч гривень. І знову після перерахування грошей на рахунок заповзятливого комбінатора з платником було припинено спілкування.

Молодій людині нічого більше не залишилося, як прийти в поліцію і розповісти про всі деталі своїх «угод».