Великий обмін полоненими: СБУ показала ексклюзивне відео

Служба безпеки України показала ексклюзивні кадри обміну військовополоненими 4 лютого.

Додому повернулися понад 100 українців. Відео поширили у Facebook.

Черговий обмін це результат роботи Об'єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених. Він виконав рішення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, кажуть в СБУ.

"Працюємо над тим, аби виконати доручення президента і повернути з полону кожного українця", додали в СБУ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Серед захисників, яких звільнили з російського полону в межах цього обміну, 19 бійці системи Міністерства внутрішніх справ. А саме: п'ять Держприкордонслужби, сім військовослужбовців Нацгвардії, шість поліцейських та один рятувальник, повідомила пресслужба МВС.

"Зараз усі хлопці в безпеці. Їм надається кваліфікована медична та психологічна допомога. Окрім реабілітації, є й інші питання, які потребують нагального вирішення: поновлення втрачених документів і виплата одноразової грошової допомоги, передбаченої державою. Тримаємо ці питання на контролі", зазначила заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

Уранці 4 лютого відбувся черговий обмін полоненими. За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, цього дня Україні вдалося повернути 116 осіб. Серед них оборонців Маріуполя, херсонських партизанів, снайперів з Бахмутського напрямку й інших героїв.

Це один з найбільших обмінів за останній час.