Відключення будуть тривалими ‒ в Укренерго розповіли про ситуацію в Одесі та передмісті

Масштаб аварії, що сталася вранці 4 лютого на одній з електропідстанцій біля Одеси доволі суттєвий. Тому відключення світла будуть тривалими.

Зараз неможливо визначити конкретну годину, коли енергоживлення буде повністю відновлено. Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

На одній з високовольтних підстанцій, через яку заживлюється Одеса, вийшов з ладу автотрансформатор, який був відновлений після пошкоджень під час російських атак.

Тому в місті та кількох прилеглих до Одеси районах діють мережеві обмеження та аварійні відключення світла.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Під час декількох останніх ракетних атак ворог навмисно обирав ціллю високовольтну інфраструктуру Одещини, намагаючись знеструмити область. Всі високовольтні підстанції в регіоні зазнали значних уражень. Ремонтні бригади Укренерго відновлювали функціонал неодноразово пошкодженого обладнання, яке працювало за резервними схемами. Через це для міста і деяких районів Одеської області діяли мережеві обмеження. Такий режим роботи, на який енергетики змушені перейти через обстріли, призвів до відмови неодноразово пошкодженого обладнання", ‒ пояснили в Укренерго.

Зараз фахівці розробляють резервні схеми заживлення Одеси та прилеглих районів. Ремонтні бригади Укренерго й обленерго працюють над усуненням наслідків аварії та відновленням енергоживлення.

Вранці 4 лютого сталася пожежа на електропідстанції у селі Усатове біля Одеси. Це ‒ один з ключових об'єктів енергетичної інфраструктури району. Загоряння призвело до вимкнення світла. Інформацію про пожежу підтвердили в Одеській РВА.

Без світла залишилась частина громад Одеського району та Одеси.