Втеча від мобілізації: росіяни вже становлять небезпечний відсоток населення Грузії

Російсько-грузинський кордон з моменту оголошення президентом Росії Володимиром Путіним так званої часткової мобілізації перетнули вже понад 1,3 млн росіян.

300 тис. із них вирішили залишитися в Грузії, заявила в ефірі телемарафону представниця "Єдиного національного руху" в Грузії Нона Мамулашвілі, передає Gazeta.ua. Грузинська громадськість занепокоєна можливими наслідками такої навали.

"300 тис.росіян це приблизно 8% населення. Це вже меншість, якої навіть під час Радянського Союзу в Грузії не існувало", наголосила вона.

Мамулашвілі обурена тим, що в країну у статусі біженців приїздять представники держави, яка окупувала 20% території Грузії.

"Такого феномену я в житті не бачила в жодній країні", додала політикиня.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Росіяни, які тікають від мобілізації, не відчувають жодної відповідальності за дії та політику російської влади.

"Якщо вони біженці, то мають просити політичного притулку, але росіяни цього не роблять. Вони просто тут перезимують і, швидше за все, тут і залишаться. Знову ж таки це дуже небезпечно для Грузії. Але влада країни вже відкрито проводить проросійську політику. Вона відмовилася закривати кордони, запроваджувати візовий режим і вживати будь-яких дій для того, щоб контролювати ту масу громадян РФ, які заходять на територію Грузії", пояснила представниця "Єдиного національного руху" в Грузії.

Влада Грузії відмовилася надавати Україні військову допомогу та не підтримала санкції проти РФ через проросійську позицію керівництва. Нині в Грузії великий вплив на всі рішення має олігарх Бідзіна Іванішвілі, який на початку 90-х заробив свої активи у Росії. Зараз Іванішвілі фактично править Грузією.