Як уникнути підвищення цукру в крові

Дієтологи стверджують, що переїдання, зайва вага чи систематичний стрес можуть впливати на рівень глюкози і призводити до небажаних симптомів, таких, як втома та погіршення зору.

Багатьом фізичні вправи, ліки та зміни у харчуванні допомагають контролювати проблеми зі здров’ям. І хоча вправи та терапія покращують стан, стежити за своїм харчуванням і звичками може бути складнішим.

Дієта. Вона повинна складатися з морепродуктів, фруктів і овочів, багатих клітковиною, корисних жирів, з обмеженням рафінованих вуглеводів.

Один з найкращих способів мінімізувати стрибки цукру в крові — починати кожен прийом їжі з овочів — в ідеалі — листової зелені, огірків, патисонів або інших овочів, що не мають крохмалю.

До овочів треба додавати білок, здорові жири, а згодом вуглеводи: рис, картоплю, гречку. Клітковина, а потім жир і білок, допомагають приглушити будь-який стрибок цукру в крові.

Споживання їжі на початку дня може мати масу позитивних переваг для здоров’я, і кожен, кому потрібно контролювати рівень глюкози, має ще одну причину любити рано вечеряти.

Дослідження показують, що люди, які споживають більше загальної кількості калорій раніше вдень, можуть краще контролювати рівень цукру в крові, ніж ті, хто споживає таку ж кількість калорій з більшим відсотком зміщення пізніше вдень.

Наше тіло краще справляється з вуглеводами раніше, коли ми активні вдень, ніж сидячи чи лежачи на дивані ввечері, коли наша травна система сповільнюється, готуючись до сну.