Загроза залишається по всій Україні ‒ Генштаб попередив про російські обстріли

Російські загарбники протягом минулої доби завдали 20 авіаційних та трьох ракетних ударів.

Били, зокрема, по цивільній інфраструктурі Харківської та Миколаївської областей. Є жертви серед мирного населення. Про це вранці 4 лютого повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Окрім того, ворог здійснив понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

"Залишається загроза російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України", ‒ йдеться у повідомленні.

Під обстрілами, зокрема, були райони населених пунктів Сеньківка, Тимоновичі і Янжулівка Чернігівської області. А також Вільна Слобода Сумської та Ветеринарне, Глибоке, Огірцеве, Зелене, Нескучне, Гатище і Вовчанськ на Харківщині.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

На Куп'янському напрямку з танків, мінометів та артилерії росіяни обстрілювали райони населених пунктів Новомлинськ, Дворічна, Западне, Голубівка, Куп'янськ і Кислівка Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині. На Лиманському під вогнем були Терни і Торське Донецької області та Макіївка, Червонопопівка і Діброва - Луганської.

На Бахмутському напрямку загарбники били по Спірному, Веселому, Білогорівці, Роздолівці, Парасковіївці, Бахмуту, Іванівському, Нью-Йорку та Дружбі. На Авдіївському обстріляли Тоненьке, Водяне, Новомихайлівку, Георгіївку та Мар'їнку.

На Новопавлівському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали Пречистівка, Велика Новосілка, Нескучне, Богоявленка та Вугледар Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках постраждали райони 24 населених пунктів. Зокрема, під вогнем росіян були Новопіль і Времівка на Донеччині. Стріляли також по Ольгівському, Малинівці, Гуляйпільському, Новоданилівці, Малій Токмачці Запорізької області та Качкарівці, Республіканцю, Козацькому і Херсоні.

Противник продовжує наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках, зазнає великих втрат.

Українська авіація за добу завдала п'ять ударів по російських окупантах. Ракетні війська та артилерія уразили два райони зосередження ворога. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.