Зеленський розкрив суть української формули миру в новому відео

Запропонована Україною формула миру може створити нову архітектуру глобальної безпеки світу.

На цьому 4 лютого наголосив президент Володимир Зеленський у Telegram. Він також опублікував відео, створене United24 Media, у якому перелічили всі пункти формули миру.

"Українська формула миру це 10 чітких пунктів, здатних створити нову, глобально важливу архітектуру безпеки. Те, що поверне свободу всій українській землі, усім нашим людям. І те, що слугуватиме гарантіями свободи й безпеки для інших народів", ‒ заявив Зеленський.

Зокрема, йдеться про забезпечення радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, повернення справедливості, протидію екоциду, недопущення ескалації, а також фіксацію закінчення війни.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Євросоюз підтримує формулу миру України. Підтримує він і проведення саміту для початку реалізації її пунктів.

ЄС планує співпрацю з Україною для забезпечення "якнайширшої міжнародної участі". Блок підтвердив підтримку ініціативи України щодо справедливого миру, який ґрунтуватиметься на повазі до суверенітету та територіальної цілісності України. Росія при цьому ще не виявила жодної готовності до справедливого та сталого миру.